top of page

Herfst topper: American Meatballs in tomato sauce met mashed potatoes en bacon onions rings

Herfst: warme rokerige gerechten. Warme smaken, smoren, stoven, smokey flavour. Dit herfstige BBQ-recept heeft het allemaal. Eenvoudige ingrediënten: TOP resultaat. En heb je veel mensen te eten? Maak gewoon twee keer zoveel in twee skillets of een Dutch Oven (deksel open dit keer dan). Ga snel aan de slag!


Ingrediënten:

  • 800 gram gehakt, rund of half-om (mag altijd meer natuurlijk)

  • Ongeveer twee eetlepels Outlaw BBQ Smokey Fire Rub

  • 3 grote uien

  • 2 tenen knoflook

  • 2 blikken tomatensaus (wij zijn heel erg fan van mutti via AH)

  • 8 plakken ontbijtspek

  • Olijfolie met paprikapoeder en cayennepeper of nog een lekker pittige rub

  • Aardappelpuree (wij maakten vers van aardappels, warme koemelk en een paar klontjes boter)

  • Optioneel: roergebakken spinazie

  • Nodig: skillet (ingebrande gietijzeren pan)


Voorbereiding

Steek je barbecue aan en laat hem opwarmen tot 200 graden. Maak de ene helft van de kamado klaar als directe grillzone en leg een halve heat deflector aan de andere kant om indirect te grillen. Snij de uien in hele ringen en pel de grote ringen in tweetallen er aan de buitenkant af. Dus twee keer twee ringen. Hou ze heel. Deze gebruik je voor de onion rings. Het binnenste ga je fijn snipperen (of in de hakmachine gooien en die het werk laten doen….). Ongeveer de helft voor in de gehakt en de andere helft gaat door de saus. Pel de twee knoflookteentjes en hak ze fijn.. Dat was het hak-en-snijwerk. Kruid nu het gehakt met de Outlaw BBQ Smokey Fire Rub, de helft van de fijn gesnipperde ui en de teentjes knoflook. Ben je een zoutfan? Doe er naar smaak dan wat extra zout bij. Draai er vervolgens ballen van.



Uienringen

Maak dan de uienringen. Maak een pittige marinade van een spicy bbq-rub in olijfolie of maak zelf wat lekkers door paprikapoeder en cayennnepeper door de olijfolie heen te roeren. Kijk gewoon wat je in de kruidenla of -kastje heb liggen en probeer wat uit. Choose your own outdoor lifestyle. Smeer met een kwastje de marinade op de uienringen en vlecht dan de ontbijtspek om de ring heen. Het is even pielen, maar het is het waard.


Grillwerk

Als de barbecue op temperatuur is voeg je een rookchunk toe en grill je de gehaktballen op direct vuur. Bak ze ongeveer 5 a 6 minuten tot de buitenkant een mooie korst heeft en leg ze daarna in de licht ingevette skillet en giet de tomatensaus met de andere helft van de gesnipperde ui eroverheen. Laat dit lekker 40 minuten sudderen en indikken. Maak intussen in de keuken de aardappelpuree. Leg de laatste 15 minuten de onions rings erbij op de indirecte zone. Laat die rustig meebakken.


Bijgerechten

Schil de gewenste hoeveelheid aardappels en breng ze aan de kook. Kook ze in 20 minuten gaar en giet af. Warm de koemelk op en strooi er vast peper, zout en nootmuskaat in. Voeg de melk met kruiden en een paar klontjes boter toe aan de aardappels en stamp het tot een smeuïge massa. Heb je hier geen zin in: ruk een pakje instant aardappelpuree open, voeg melk of water toe en klaar! Wil je extra groenten erbij? Wok wat spinazie in een kleine laagje water met wat olie: klaar!


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!




Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page