Classic meatloaf

Meat loaf: een Amerikaanse klassieker. Dit gehaktbrood is fantastisch. Lekker en ook echt een eye-catcher!


Wat heb je nodig:

  • 500 gram rundergehakt of halfom gehakt

  • 1 rauw ei

  • 2 hardgekookte eieren

  • 2 verkruimelde beschuiten of paneermeel

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 tl koriander

  • 2 tl mosterd

  • peper en zout

  • 300 gram ontbijtspek in repen

  • 50 ml ketchup

  • 50 ml BBQ-saus Innocent Blood

  • 5 druppels tabasco


Let's start working:


Meng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuiten of paneermeel en breng op smaak met komijn, koriander, mosterd, peper en zout en de ketchup. Kneep het gehakt tot een mooie ovale bal. Maak de bal voorzichtig wat open en druk de twee gekookte eieren er voorzichtig in. Vouw het gehakt weer dicht.


Maak vervolgens een spekmat van de repen ontbijtspek. Dit doe je door 6 of 7 repen recht uit te leggen op het aanrecht, aansluitend aan elkaar. Leg vervolgens de volgende 6 of 7 repen en leg deze er een kwartslag gedraaid op. Vlecht dan de twee banen in elkaar door steeds de bovenste laag onderdoor en bovendoor te laten gaan met de repen die eronder liggen.


Leg het gehakt op de spekmat en vouw het spek eromheen.


Steek de BBQ aan en maak hem klaar om indirect te grillen: leg dus een platesetter onder het grillrooster. Laat de BBQ opwarmen tot zo'n 150 graden. Leg daarna jouw gehaktparel op de grill en laat hem rustig een uur garen. De laatste 15 minuten lak je hem een paar keer af met de BBQ saus. Zalig!!!


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Bekijk onze webshop voor al onze BBQ-producten. Accessoires, tools, kruiden en houtskool.





Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq