top of page

Heerlijk BBQ herfstgerecht: varkenshaas pinwheels met kruidige honingmosterdmarinade


Wil jij origineel voor de dag komen met jouw BBQ gerecht? Maak deze pinwheels van varkenshaas met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. De voorbereiding kost je 15 minuten, het grillen ook. Op een kamado (ook wel keramische BBQ) kun je vier seizoenen lang heerlijk grillen doordat hij goed isoleert en afsluitbaar is. Wij grillen het hele jaar door!


Ingrediënten voor 4 personen: 4 pinwheels

  • 2 varkenshaasjes

  • 8 plakken ontbijtspek

  • Olijfolie

  • Ongeveer 3 eetlepels mosterd

  • Ongeveer 2 eetlepels honing

  • Een flinke eetlepel Outlaw BBQ Red Rooster Rub

  • Satéprikkers

Bijgerechten (optioneel): courgette, paprika en zak sla; voorgekookte krieltjes of aardappelpartjes.


Hoe bouw je BBQ pinwheels?

Doe de olijfolie, mosterd, honing en de rubkruiden in een kom en roer alles lekker door. Leg de varkenshaasjes neer en snij ze in de lengte in vier lange repen. Smeer daarna de repen vlees in met de marinade. Leg op elke reep een plak ontbijtspek.


Leg daarna twee repen op hun kant (de smalle kant) en leg ze dakpansgewijs tegen elkaar aan zodat de ene een centimeter of vier uitsteekt ten opzichte van de ander. Pak een uitstekende punt en rol die naar binnen. Zo neem je vanzelf de tweede reep mee in de rol. Rol het helemaal op en steek beide satéprikkers door het vlees heen. Heb je geen lange satéprikkers in huis? Met borrelprikkers lukt het ook. Prik er dan vier in. Dit is wel minder stevig en moeilijker omdraaien. Maar met een beetje beleid lukt dit ook prima.



Grilltime!

Laat de varkenshaas even rusten zodat de kruiden kunnen intrekken. Zorg dat de BBQ op een temperatuur komt van zo’n 170 graden. Op deze temperatuur kun je ook prima roasted aardappels meegrillen en groente grillen voor in de kant-en-klare zak sla (dressing erover, klaar!). Zo kun je je volledige maaltijd van de BBQ maken. Roasted aardappels (wij gebruikten voorgekookte partjes, krieltjes zijn natuurlijk ook prima) moeten ongeveer 20 tot 30 minuten op 170 graden. Dus leg die er eerst op in de skillet. Natuurlijk beetje olijfolie eroverheen (echt maar een beetje zodat het net allemaal nat is, want een goede ingebrande skillet zorgt ervoor dat het niet snel aanbrandt of droog wordt), kruiden eroverheen (onze Black Snake kruiden zijn echt de perfecte combi met aardappels!!!) en roosteren maar. Zo nu en dan prikken om gaarheid te controleren. Wij hebben de groentes meteen met de aardappels gegrild. Dan konden ze er op tijd af om af te koelen en door de salade heen te scheppen.


De pinwheels bak je in ongeveer 15 minuten om en om rosé. Wat langer, wat meer gaar. Iets meer rosé? Dan natuurlijk wat korter. Handje rookhoutsnippers toevoegen voordat je start met vlees grillen is altijd goed he....... Ons hele gezin heeft genoten van deze maaltijd!


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Outlaw BBQ: The Next Level BBQ Brand

Choose your own outdoor lifestyle


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page