Maple syrup bacon carrots

Vlees is fantastisch voor op de kamado BBQ. Maar die bijgerechten......... Daarmee wil je ook verrassen. Maar: hoe dan? Met deze geweldige met spek omwikkelde wortels krijg jij dat voor elkaar. Zoet en zout, vlees en groente en in een handomdraai klaar! Ideaal. Maar: hou ze in de gaten want de spek en wortelpuntjes kunnen snel verbranden.

Recept:

  • een bos bospeen

  • ontbijtspek

  • maple syrup (honing is ook goed)

  • versgemalen peper

Simpeler dan dit wordt het niet. Daar gaan we: schrap de wortel schoon onder een flauw lopende kraan; wikkel de spek om de wortel; lak de ingewikkelde wortel in met syrup of honing; bestrooi met zwarte peper en leg ze op een kamado BBQ van ongeveer 180-200 graden en met 10-12 minuten zijn ze klaar. Wil je iets meer zekerheid dat ze goed gaar zijn.... Kook of stoom ze dan een minuut of 6 voor in de pan. Dit kan natuurlijk al vantevoren.


Wij hebben ze naast een stuk ribeye gegaard in de laatste 10 minuten van de bereidingstijd van de ribeye. Succes en proost!!


Ook interesse in een kamado BBQ? Bekijk onze webshop.



Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq