Nieuwe dry-rublijn voor Outlaw BBQ

Wat zijn we trots op onze nieuwe Outlaw BBQ Dry-rublijn! We hebben in samenwerking met de NL BBQ Rebel vier unieke smaken ontwikkeld voor een rublijn die helemaal past bij Outlaw BBQ. Graag stellen we ze aan je voor: Gold Rush, Black Snake, Red Rooster en ......... grillworstkruiden.


Voor die smaak hebben we via social media een geschikte naam gezocht. En gevonden! Smokey Fire heet het vierde kruidenmengsel. Lees hier meer over de ontwikkeling van de kruidenmengsels.


Ontwikkeling dry-rublijn

De ontwikkeling van een kruidenlijn. Dat is best een klus. We zijn begonnen met het opstellen van een aantal uitgangspunten. Centraal staan de volgende Outlaw BBQ-uitgangspunten:

  • De prairie: woeste graslanden, grillige rotsformaties, warmte, droogte, kleuren als geel, goud, bruin;

  • Stoer: ruwe mannen en vrouwen in de tijd van de indianen en de grote trek naar het westen;

  • Bizons, mustangs, cowboys

  • Outlaw: je bewust niet houden aan de regels van de maatschappij. Een levenskeuze.

Smaak centraal

De smaakomschrijving die daaruit voorkwam:

  • Warm;

  • Rook;

  • Geroosterd;

  • Vooral goed op rundvlees (texas longhorn), misschien in de kruiden een korreltje verwerken vanwege het droge karakter van de prairie;

  • Geen smaakversterkers! Puur kruiden en specerijen.

Rijke smaken in de dry rubs

En de volgende smaken zijn het geworden:


Black Snake: rijke bourgondische smaken en geuren, top verkleuring tijdens het bereiden. Nootachtig en kruidige smaken.

Gold Rush: waan je gedachte af naar de prairie waar de warme zon zijn werk doet. Bloemen, honing, diverse wilde kruiden geuren en smaken.

Red Rooster: zoetige rub met pit en een vleugje sinaasappel. Deze rub doet het meer dan goed op kip. Kan eigenlijk op alles gebruikt worden.


Smokey Fire: deze naam is bedacht door een van onze volgers. Het is een

warme, rokerige mix van sterk smakende kruiden zoals peper, paprika, mosterd en oregano. Vooral lekker voor in zelfgemaakte grillworst. Maar ook zalig op rundvlees.


Vanaf 1 juli zijn te rubs te bestellen in onze webshop. Bestellingen worden verzonden of je kunt jouw bestelling afhalen in onze loods op De Koornwaard in Heukelum.


Bekijk de webshop.Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq