top of page

Pulled chicken nacho schotel

Johan Kwakernaat is een specialist in startende BBQ'ers op gang helpen. Dit is een recept dat hij daarvoor vaak inzet. En laat onze smokey fire rub er nou precies goed inpassen qua smaak!! Lees meer over hoe Johan BBQ'ers op weg helpt.

Ingrediënten voor deze schotel (voor 3 a 4 personen):

  • 500 gram kippendijfilet

  • Nacho chips

  • Cheddar cheese (geraspt)

  • Rode ui

  • Rode peper

  • Groene Jalapeno

  • Kleine tomaatjes

  • Salsa

  • 2 Paprika’s (rood / geel)

  • 2 rode uien

  • 1 bosje lente ui

  • 6 kleine tomaatjes

  • Verse munt

  • 100 ml olijfolie

  • 2 el sojasaus

  • 2 el rodewijnazijn


Tools:


En zo pak je het aan!

  1. Steek het houtskool in de barbecue aan en richt deze in voor een indirecte bereiding op 165 graden. Dat betekent dat je onder je rooster een heat deflector (ookwel pizzasteen) plaatst.

  2. Meng de kippendijen met de rub en laat deze even intrekken.

  3. Zodra de barbecue op temperatuur is, voeg je de rookhoutsnippers toe en leg je de kippendijen op de barbecue. Duw meteen een thermometer in de kippendij en doe het deksel van de barbecue dicht. Gaar de kippendij tot een temperatuur van 72 graden.

  4. Snij ondertussen de rode ui, rode peper en jalapeno in dunne ringen en rasp de cheddar in grove stukken (of gebruik geraspte cheddar). Mocht je voor pittig willen gaan, laat dan de pitjes van de pepers zitten. En anders moet je deze verwijderen.

  5. Als de kippendij gaar is haal je ze van het rooster af en leg je ze in een schaal om een beetje af te koelen.

  6. Bouw de barbecue om naar direct (haal dus de heat deflector weg en verlaag eventueel je rooster) en stook hem verder op naar zo’n 200 graden. Rooster dan de rode ui en de paprika’s tot deze zwart zijn. Dit kan natuurlijk op het rooster, maar je kan ze ook tussen de kolen leggen. Laat afkoelen en schraap het zwarte randje eraf. Grill de tomaatjes en de lente-ui. Hak alles fijn en meng door elkaar in een schaaltje. Voeg er nog wat fijngehakte munt doorheen. Voeg wat olijfolie en sojasaus toe en naar smaak wat rodewijnazijn. Breng op smaak met wat peper en zout en zet apart.

  7. Het pullen kan nu beginnen. Probeer met je handen de kippendij uit elkaar te trekken (doe wel handschoentjes aan). Mocht het lastig gaan, kan je ook 2 vorken gebruiken.

  8. Pak de skillet en doe hier alvast wat nacho chips in, meng de ui en pepers door de pulled chicken en leg een laag op de chips. Meng ook de tomaatjes hier doorheen. Strooi hier wat cheddar cheese overheen. Leg hier nog wat nacho’s op en de rest van de pulled chicken. Strooi hier nog wat geraspte cheddar overheen en zet de skillet voor ongeveer 10 a 15 minuten terug op de barbecue, zodat de kaas mooi kan smelten.

  9. Serveer de nachoschotel met de salsa en GENIET!!


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Outlaw BBQ: The Next Level BBQ Brand

Choose your own outdoor lifestyle


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page