Sticky chicken: favo-recept van Neverdagt BBQ

In ons interview met Dennis Nooitgedagt kwam zijn favoriete recept ter sprake. Dat willen we jou niet onthouden. We posten hem hier voor je. Je vindt al zijn recepten in zijn facebookgroep: Neverdagt BBQ! Een aanrader.



Ingrediënten:

  • 1 kg kippenvleugeltjes

  • 1 à 2 el maïzena

Voor de rub:

  • 1 el zout

  • 1 el gemalen zwarte peper

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl gemberpoeder

Voor de saus:

  • 3 el rijstazijn

  • 2 el honing

  • 2 el appelazijn

  • 2 el bruine basterd suiker

  • 1 el ketjap / sojasaus

  • 2 el sesamolie

  • 1 tl verse fijngehakte knoflook

  • 1/8 tl zwarte peper

  • 1 el sambal manis of naar smaak

Voor de garnering:

  • Sesamzaadjes

  • Bosuitjes


Zo ga je aan de slag:


  1. Bestrooi de kip met de rub. Doe dit jn een diepvrieszak en schud alles goed doorelkaar. Laat de rub minimaal 2 uur in de kip trekken.

  2. Vlak voor de bereiding strooi je maïzena over de kip. De overtollige maïzena klop je ervanaf.

  3. Grill de kip indirect op de bbq op 200/225 graden.

  4. Na een kwartier kijken of alle maïzena al is opgenomen door het kippenvet. Zo niet: spray de droge plekken dan een beetje in met bakspray. Nu kun je gelijk de kip omdraaien.

  5. Maak de saus door alles bij elkaar in een pan zachtjes te laten inkoken tot een stroperige saus.

  6. Wanneer de kippenvleugeltjes gaar zijn na een half uur - 45 minuten haal je ze van de BBQ en giet je de saus erover en bestrooi je het met sesamzaad en bosuitjes.

  7. Lekker met rijst en eventueel nog wat salade of wokgroente

  8. Enjoy!


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Outlaw BBQ: The Next Level BBQ Brand

Choose your own outdoor lifestyle



Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq