top of page

Zomerse salade met kipstukjes, gegrilde mango en quinoakrokantjes


Kim van de Meulengraaf is helemaal losgegaan met onze rubs. Man, man, man wat een schitterende salade. Wij zijn helemaal fan. Natuurlijk hebben we deze top-BBQR ook geïnterviewd. Lees hier hoe haar outdoor lifestyle zich ontwikkelde.


Ingrediënten voor deze BBQ-salade (voor 3 a 4 personen):

  • 500 gram kippendijfilet

  • 80 gram creme fraiche

  • 1 eiwit

  • 50 gram Zaanse mayonaise

  • 2 mango's

  • 100 gram gemengde veldsla of andere slasoort naar eigen smaak

  • 75 gram quinoa

  • 150 ml water

  • 1 granaatappel

  • Bakje sojaboontjes

  • 1 groene jalapeñopeper

  • 2 rode jalapeñopepers

  • 8 worteltjes

  • Potje baby maïs

  • 10 gram honing

  • 5 gram citroensap


Benodigdheden:

  • Een BBQ met de mogelijkheid tot direct en indirect verwarmen

  • Staafmixer

  • Deegroller

  • Snijplanken

  • Messen

  • Bij voorkeur een gietijzeren rooster

  • Bakplaat

  • BBQ gereedschap


En we gaan aan de slag!

De voorbereiding: verwarm alvast de barbecue indirect voor op 180 graden. En snij de kipdijfilet in reepjes en meng het met de dry rub Gold Rush. Breng een licht dekkende laag aan en hussel doorelkaar. Dit moet een uurtje trekken. Je kunt alvast aan de slag met de manogdressing en het quinoa krokantje.





Licht Pittige mangodressing

  1. Snijd een halve mango in blokjes

  2. Snijd een groene jalapeño zonder zaadjes in reepjes

  3. Doe dit in een hogere kom en voeg hier een theelepel Outlaw BBQ Gold Rush toe, 80 gram creme fraiche, 50 gram (Zaanse) mayonaise, 5 gram citroensap en 10 gram honing toe en maal het met een staafmixer tot een dressing

  4. Zet dit in de koelkast weg.

Quinoa krokantje

  1. Breng 150 ml water op de BBQ van inmiddels 180 graden aan de kook, Kook hierin 75 gram quinoa met een theelepel dry rub Smokey Fire.

  2. Meng de gekookte quinoa met 2 theelepels Smokey Fire en 1 eiwit.

  3. Leg een bakpapier op je werkplek neer en leg hier het quinoamengsel op. Hierop leg je een nieuw vel bakpapier. Rol nu met een deegroller het quinoamengsel zo dun mogelijk uit. Haal het bovenste bakpapier eraf en leg de uitgerolde quinoa op een bakplaat met het onderste bakpapier er nog onder. Bak de quinoa in de dichte bbq indirect tot hij krokant is. Haal het eruit en laat hem afkoelen. Breek hem daarna een grove stukjes.


Kipsalade

  1. Verwarm de BBQ met directe warmte tot 200 graden. Het liefste met een gietijzeren grillstuk, maar RVS-rooster kan ook.

  2. Maak een granaatappel schoon en vang de granaatappelpitjes op een zet ze apart.

  3. Schil 1 ½ mango en snijd in repen van ongeveer 1 tot 1 ½ cm dik. En zet dit apart.

  4. Snijd worteltjes in dunne plakjes en zet apart.

  5. Snijd de rode jalapeños door de helft en verwijder de zaadjes en zet apart.

  6. Neem een gietijzeren pannetje en doe hierin water en breng aan de kook in de bbq. Voeg hier de sojaboontjes toe en kook 8 minuutjes. Giet ze af en zet apart.

  7. Grill de babymais lichtjes aan een zet apart.

  8. Grill de gehalveerde jalapeños lichtjes aan, snijd daarna in fijne reepjes.

  9. Verdeel op een bord de gemengde veldsla, babymais, sojaboontjes, worteltjes en granaatappel.

  10. Grill de kipreepjes, de mangorepen en leg dit bovenop de salade. Dan mag over het geheel wat licht pittige mangodressing gegoten worden en mogen de jalapeñoreepjes eroverheen gestrooid worden.

  11. Dan nog wat quinoa krokantje erbij en je hebt een heerlijke zomerse maaltijdsalade.


Wat een blikvanger!! Hier kun je mee aankomen.


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Outlaw BBQ: The Next Level BBQ Brand

Choose your own outdoor lifestyle



Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page