top of page

Female power achter de grill: Kim van de Meulengraaf

Steeds meer vrouwen staan achter de BBQ. Een topontwikkeling! Want als jij thuis lekker kookt op het fornuis, dan kun je dat ook op de barbecue! En dat weten we uit eigen ervaring. Dit keer interviewen we daarom Kim van de Meulengraaf, sinds ruim een jaar compleet BBQ-verslaafd. Van haar recept voor Outlaw BBQ sloegen wij echt steil achterover. Check dat recept hier!


Kim is eigenlijk nog maar kort geleden verslingerd geraakt aan het barbecueën. ‘Tot eind 2020 was ik gewoon de zoveelste cremeerder. Gewoon een speklapje en een worstje ‘verbranden’ op een betonnen BBQ van de Praxis. Bij vrienden had ik een Bastard gezien. Ik was echt gelijk verkocht. En via via kon ik toen een mooie tweedehands kamado kopen. Binnen 3 maanden draaide hij 4 tot 5 dagen per week. Het is voor mij echt van een impulsaankoop gegaan naar een way of life. Oudejaarsavond kwam hij. We hebben er gelijk pizza’s op gemaakt en ik was meteen verkocht. Op 3 januari kwam het boek ‘Op hete kolen’ en die had ik de volgende dag al helemaal uitgelezen. Ik ben er helemaal voor gegaan.’


Tot rust komen bij de BBQ

Mensen die zeggen ‘ik heb geen tijd om te barbecueën’ of ‘het kost zoveel moeite’….. daar heeft Kim een hele andere kijk op. Kim: ‘barbecueën is voor mij juist relaxed. Lekker buiten zijn. Je moet niet te moeilijk denken. Ik kom thuis uit mijn werk. Ik zet de kamado aan en binnen het uur heb je een maaltijd. Net zo snel als van het fornuis. Tijdens het opwarmen doe je het snijwerk. Ik ben ook moeder van een dochter en ook dat gaat prima. Zij weet gewoon: mama is nu bij de BBQ, even met rust laten, ze komt vanzelf wel weer. Het is voor mij echt helemaal ontspannen. Juist een momentje voor mezelf bij de BBQ.



Meestal staat de man achter de BBQ. Wat houdt vrouwen tegen om te gaan barbecueën? ‘Het staat nu eenmaal bekend als een mannending’, aldus Kim. ‘Je krijgt natuurlijk vieze handen van die kolen. Dat vuur. Ja, dat trekt mannen. Iedereen staat ook raar te kijken van wat ik doe. Maar het is zo lekker. Het is echt lekkerder dan van een fornuis. Juist woknoedels, hele maaltijden, heerlijk. Niet alleen maar vlees. Het liefst bereid ik alles buiten. Ben je goed in koken op een fornuis, dan kun je ook goed barbecueën!’


Mislukking

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd of er weleens iets gigantisch mislukt is. ‘Jazeker!’, beaamt Kim. ‘Kippenvleugels. Die ging ik direct grillen en daarna indirect garen. De BBQ moest nog iets heter dus ik had de deksel opengezet voor extra hitte….. En toen ging de telefoon….. Een vriendin. Dat werd een heel gezellig gesprek en ik kwam 45 minuten later weer terug………. Jahoor, BBQ op 400 graden en natuurlijk verkoolde chicken wings……..’ grinnikt ze.



De BBQ-ontwikkelingen

‘Ik vind de ontwikkelingen nu hartstikke leuk. Er komt steeds meer afwisseling. Mensen geven net een leuke twist aan gerechten. Ik maak van een hamburger ook net liever een donutburger’, vertelt ze enthousiast. ‘Een grote braai, dat lijkt mij ook nog weleens geweldig om op te grillen. Maar een heel beest met een kop erop… Dat vind ik dan best weer zielig. Ik gebruik ook gewoon graag veel groente en kruiden. En veel daarvan komt ook gewoon uit mijn eigen tuin.’ En dat is terug te zien in haar groenterijke Outlaw BBQ-recept.


Kim: ontzettend bedankt voor jouw recept en je inspirerende verhaal! Wij hopen dat veel meer vrouwen hun vent weg vegen achter de kamado (of er zelf één aanschaffen) en er zelf op losgaan. In huize ‘Outlaw BBQ’ heeft de heer des huizes ook regelmatig het nakijken. Dan is Miss Outlaw BBQ gewoon ook lekker zelf aan de slag.


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Outlaw BBQ: The Next Level BBQ Brand

Choose your own outdoor lifestyle




Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page