Flatbread met Black Snake Buikspek

Op zoek naar een bijzonder recept? Check deze! Speciaal ontwikkeld voor Outlaw BBQ door Dennis Nooitgedagt van Neverdagt BBQ. Natuurlijk hebben we hem ook geinterviewd over zijn passie voor Next Level BBQ-ing. Dat interview lees je hier.



Benodigdheden Buikspek:

  • 1 stuk buikspek, 750 gram, zonder zwoerd

  • 6 teentjes zwarte knoflook

  • 3 teentjes knoflook

  • 4 el balsamico azijn

  • 2 el honing

  • 1 tl fijn zeezout

  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes

  • 3 tl Black Snake dry rub

  • Spiezen of satéprikkers (bij gebruik van houten prikkers, deze even een half uur laten weken in water)

  • Thermometer

  • gietijzeren rooster

  • Halve plate setter of indirecte zone


Bereiding Buikspek:

  1. Prik met een scherp mes, aan de velzijde behoorlijk wat gaatjes in het vlees. Dit omdat de marinade dan goed in kan trekken. Snij hierna het buikspek in blokjes van 2x2 cm;

  2. Voor de marinade doe je alle ingrediënten, behalve het buikspek, in een blender en draai je alles fijn;

  3. Doe het buikspek in een kom en giet er de marinade bij, meng goed door elkaar. Zet dit afgedekt voor minimaal 24 uur in de koelkast;

  4. Bereid je bbq voor, en deel deze in met een directe en indirecte zone, temperatuur 200*c en plaats je gietijzeren rooster;

  5. Steek de blokjes buikspek op de spiezen en leg ze aan de directe kant van de bbq, gril alle zijden voor ongeveer 3 minuten en leg ze dan op het indirecte deel van de bbq. Sluit de deksel van de bbq steeds na het draaien of doorgaren op het indirecte gedeelte. Gaar het buikspek nu tot een kerntemperatuur van 74*c.


Benodigdheden Flatbread:

  • 400 gram bloem

  • 300 gram griekse of volle yoghurt

  • 25 gram bakpoeder

  • 9 gram fijn zeezout

  • 10 gram Black Snake dry rub

  • Keukenmachine met deeghaak (dit kan ook prima met de hand, alleen ben je dan iets langer bezig)

  • deegroller

  • extra bloem om je werkblad te bestuiven

  • zonnebloemolie om in te bakken


Bereiding Flatbread:

  1. Meng de droge ingrediënten goed in de kom van de keukenmachine, voeg hierna de yoghurt toe en meng, met de deeghaak erop tot een mooie bal. Verdeel de deegbal in 4 tot 6 stukken.

  2. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol elk stuk uit tot een mooi groot flatbread van 1 a 1,5 cm dik.

  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de flatbreads tot ze mooi goudbruin zijn.


(Dit kan eventueel ook in een skillet, boven direct vuur. Maar ik vind olie en open vuur niet de beste combinatie en bak ze liever gecontroleerd op mijn gasfornuis)



Benodigdheden Black Snake saus/dressing:


  • 3 teentjes zwarte knoflook

  • 2 el balsamico azijn

  • 50 gram walnoot olie

  • 100 gram zonnebloemolie (of een milde, neutrale olijfolie)

  • 200 gram tomatenketchup

  • 2 el honing

  • 1 tl mosterd

  • 1 el Black snake dry rub

  • peper en zout


Vulling van de saus/dressing:

  • 1 sjalotje, brunoise gesneden

  • 1 zoete puntpaprika, brunoise gesneden

  • 4 takjes platte peterselie, fijngesneden

  • 3 tl kappertjes, afgespoeld


Bereiding Black snake saus/dressing:


  1. Draai voor de saus de zwarte knoflook, mosterd, honing, balsamico azijn, tomatenketchup en Black Snake dry rub fijn in een blender

  2. Voeg als laatste, in een dun straaltje de walnootolie en de zonnebloemolie toe, terwijl je de blender langzaam laat draaien. Bij een saus of dressing als dit, altijd de olie als laatste toevoegen, terwijl je de blender langzaam laat draaien of je met een garde constant klopt. Dit voorkomt dat de saus/dressing gaat schiften en de olie dus scheidt van de andere ingrediënten en bovenop komt te drijven

  3. Roer de sjalot, paprika, kappertjes en peterselie door de saus, maak op smaak met peper en zout en zet weg in de koelkast tot gebruik.


Overige benodigdheden voor de garnering:

  • gemengde sla

  • rode ui, in halve ringen

  • zoete puntpaprika gesneden

  • bosui, in dunne ringen


Time to plate!!

Beleg een Black Snake Flatbread met wat gemengde sla. Leg hierop een spies buikspek.

Verdeel er wat rode ui en paprika overheen. Schep een goede hoeveelheid saus over de spies

en maak af met de gesneden bosui...


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!




#neverdagtbbq #alsjeeetmoetjelekkereten

Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq