top of page

Van hobby naar werk: Bart Brookhuis gaat los


Bart Brookhuis start in 01-06-2021 met zijn eigen webshop en winkel aan huis in de ‘corona-bbq-ontploffing’. Sinds een paar weken is zijn QualityGrill-winkel ook dealer van Outlaw BBQ. Hij ging driftig aan de slag met het testsetje. En door zijn fraaie fotografie en originele gerechtjes wisten wij: hem gaan we vragen voor een recept! Dat recept vind je hier. Meer lezen over zijn bbq-ontwikkeling? Lees dan vooral verder……


De start in coronatijd

Bart blijkt nog helemaal niet lang serieus te BBQ’en. ‘Midden 2020 ben ik echt begonnen. Ik ging met mijn zwager naar De Wijnmakers en daar kregen we les in koken op open vuur. Nou. Ik was verkocht. Tot en met december van dat jaar heb ik thuis nog gewerkt op gas maar daarna heb ik dat snel vervangen door een kamado. En een driepoot. En een openvuurschaal…….. De tuin staat vol ja……. Persoonlijk vind ik het open vuur het leukst. Het sfeertje. Maar op de kamado kun je mooiere dingen maken door de warmte rondom’, aldus Bart. De verslaving was meteen goed aanwezig.


Winkel aan huis

Bart was zo enthousiast dat hij naast zijn fulltime baan in de boekhouding toch iets meer met zijn hobby wil doen. Hij besluit een webshop - winkel aan huis te starten. ‘Ja, je begint klein met een paar rubs. En dan komt er steeds meer bij. Maar ik merk dat ik ook steeds meer wil. Een grotere winkel met een grotere workshopruimte. Workshops geven vind ik fantastisch. Je geeft mensen een leuke avond, een leuke beleving. Ik breng mijn kennis ook graag over. Ik word er heel enthousiast van, andere mensen iets leren. Na de zomer wil ik met mijn partner onze workshops verder uitrollen hier in Twente onder de naam Outdoorcooking Twente. Bij ons staat open vuur centraal’. En denk maar niet dat je met twee gerechten klaar bent. Bij een workshop op inschrijving wordt altijd een 3 tot 4-gangen diner gemaakt.

Kwestie van uitproberen

‘Mijn favo-dish? Dat is toch wel een stoofpotje uit de dutch oven op open vuur’, zegt Bart. ‘Met ossenhaas. Nee, dat is niet zonde van je ossenhaas. Gewoon de kop en staart gebruiken. Met winterpeen en een winterbiertje. En verder wat ik in de koelkast nog heb liggen aan restjes groente. Het is gewoon een kwestie van uitproberen. Dat wil ik aan iedereen meegeven. Hoe erg is het als het een keer misgaat? Het is gewoon geen hogere wiskunde’, sluit Bart af. En daar kunnen we ons helemaal in vinden. Weg met de angst, lekker uitproberen en je kop een keer stoten. En het de volgende keer beter doen. Bart, dankjewel voor jouw mooie recept en succes met jouw BBQ-passie.


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Outlaw BBQ: The Next Level BBQ Brand

Choose your own outdoor lifestyle



Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page